• Spela i band

 • Hitta bandmedlemmar och spela i band i Göteborg

  Att spela tillsammans i band är bland det roligaste man kan göra. Tillsammans skapar man något som är större än en själv. Man lär sig samarbeta och sträva mot samma mål i grupp. Det är en viktig och bra egenskap i musikaliska sammanhang men också i de flesta andra. Så tveka inte att anmäla dig till vår bandkurs i Göteborg redan idag så hjälper vi dig att hitta bandmedlemmar som passar dig och den musiken du vill spela.

  Pop- och rockband

  I denna ensemble spelar vi låtar inom rock- och popgenren. Hitta rätt groove och lär dig hur instrumenten ska spelas för att förstärka uttrycket i respektive genre. Vi spelar allt från Veronica Maggio och U2 till Bruce Springsteen och AC/DC.

  Gruppen har en klassisk rock/pop-sammansättning med sång, gitarr, piano, bas och trummor. Grupperna kan se lite olika ut beroende på antalet sökande, vilka instrument som söker mm.

  Blues, jazz- och soulband

  Hur får man det att svänga så hejdlöst som BB. King eller Ray Charles? Hur spelar man egentligen jazz? Finns det någon hemlig formel eller gäller det att förstå teorin bakom? Allt detta och mycket mer ska vi tillsammans ta reda på i denna spela i band kursen.

  Vid tio tillfällen träffas vi i sättningen sång, gitarr, piano bas och trummor. Gruppen kommer att ha en tydligt fokus på improvisation och jam. Detta innebär att alla som vill bland annat får spela solo och prova olika kompstilar. Är det så att du spelar ett instrument,…öl som inte räknats upp ovan är du väldigt välkommen att söka, vi gör vårt bästa för att hitta en plats till dig. Exempel på instrument som passar bra är saxofon, trumpet och trombon.

  Vi sätter ihop ett band genom att hitta bandmedlemmar med hänsyn till nivå och instrument. Undervisningen sker i våra lokaler på Vallgatan 10 i Göteborg. Bandkursen avslutas med ett uppspel i centrala Göteborg.